Så här går det till

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Så här går det till!

Om ni är intresserade av att boka mig som er bröllopsfotograf, skicka en bröllopsförfrågan så snart som möjligt. Jag får vanligtvis många förfrågningar ett år innan bröllopet, så det är alltid bra att vara ute i god tid. 

Jag brukar vanligtvis svara samma dag om ert datum är ledigt. Om ni inte har fått svar efter 1 dygn, titta i er skräppost för ibland hamnar mina mail där.

Jag skickar alltid ett bröllopsavtal som vi båda skriver under. I det står vad vi kommit överens (hur många timmar ni bokat, plats, datum och tid). Avtalet informerar om att ni har rätt att fritt använda bilderna för ert privata bruk. Det innebär att ni får göra hur många förstoringar, trycka ut hur många bilder ni vill. Däremot får ni inte sälja bilderna eftersom copyrighten för bilderna tillhör mig.

Jag visar gärna era bilder på mina sociala medier, om ni inte säger ifrån att ni inte vill. 

Ni får ca 3-5 dagar på er att bestämma er, får jag en annan förfrågan samtidigt är det först till kvarn som gäller. Bokningen är gjord när inbetalningen har gjorts till mitt konto. 

När ni meddelat mig att ni vill boka skickar jag en faktura på halva kostanden för det bröllopspaket ni har valt. 

När betalningen har inkommit kommer ni att få ett mail som bekräftelse på att er bokning är gjord och att den bokade dagen är er. 

I alla mina bröllopspaket ingår ett planeringsmöte. Det innebär att vi innan ert bröllop träffas och noggrant går igenom er bröllopsdag. Ni får berätta om era förväntningar, och jag brukar alltid fråga om ni har några ”måste-bilder”. Har ni ett schema är det jättebra att ni skickar det till mig, så att jag kan planera utifrån det.

Under planeringsmötet provfotograferar vi också. Jag berättar och visar er hur jag fotograferar, och ni får möjlighet att känna på hur det är att stå framför kameran. Ibland kan det kännas jobbigt eller ansträngt, men jag guidar er igenom allt. Min förhoppningar är att det ska vara roligt och mysigt. Några av bilderna från provfotograferingen ingår också i ert bröllopspaket. 

Er stora dag är här!

Fjärilar i magen och så mycket kärlek! Först och främst måste ni tänka på en enda sak! NJUT – av varje sekund av dagen!

På morgonen kommer jag att skicka ett sms och stämma av att allt går enligt plan. Jag kommer att vara på den plats som vi har bestämt i god tid. Jag kommer alltid till en vigsel minst 30 minuter innan, oavsett om ni vill ha porträttbilderna innan eller efter vigseln. Om jag inte har varit på platsen för vigseln innan åker jag alltid och tittar några dagar innan.

Det jag gör under halvtimmen innan vigsel är att förbereda kamerorna och även fotografera när era nära och kära anländer till er vigselplats.

Under hela dagen kommer jag att finnas i er närhet. Ni kommer knappt märka av mig eftersom att ni kommer vara fullt upptagna av er dag. Under tiden ni har en av er bästa dagar i livet, kommer jag att fånga alla fina stunder.

Innan jag åker hem för dagen kommer jag alltid att säga hejdå till er. Och medan ni fortsätter att fira er kärlek kommer jag att åka hem på små rosa moln. Beroende på hur mycket klockan är när jag kommer hem, så försöker jag att alltid redigera någon bild som jag  skickar till er, och vanligtvis lägger jag också ut någon bild på min Instagram. 

Efter ca 3-4 veckor efter bröllopet kommer ni att få en länk till ert privata webbalbum. Där kan ni se alla bilderna och även ladda ner de lågupplösta bilder (som passar bäst för sociala medier).

Efter ytterligare 1-2 veckor skickar jag ett paket med USB med de bilder som ingår i ert bröllopspaket. 

Under högsäsong kan leveransen dra ut lite på tiden, men jag försöker alltid redigera så snabbt jag kan eftersom att jag ju vet att man ju vill ha sina bilder så fort det bara går!